Мъж от Варна получи условна присъда за нападение над лекар

0
55-годишен варненец е причинил телесна повреда на медик от УМБАЛ „Св. Марина“
55-годишен варненец е причинил телесна повреда на медик от УМБАЛ „Св. Марина“

Това съобщиха от Районния съд в крайморския град

Подсъдимият бе признат за виновен в това, че вечерта на 17 септември 2020 г., след като узнал за смъртта на своя родственица – пациент в една от клиниките на УМБАЛ „Св. Марина“- Варна, ударил дежурния медицински специалист и му причинил лека телесна повреда, при и по повод изпълнението на функцията му. В резултат на ударите лекарят получил травматичен оток и кръвонасядания по главата и тялото.

На разпоредителното заседание по делото днес Районен съд - Варна конституира пострадалия медицински специалист като частен обвинител. По искане на страните и след като се прецени, че няма пречки производството по делото да продължи незабавно, се пристъпи към разглеждане на постигнатото между страните споразумение. Подсъдимият призна вината си, поднесе извиненията си към лекаря и изрази съжаление за случилото се, което отдаде на острата стресова реакция от загубата на близък.

55-годишният подсъдим бе осъден на 8 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. В негова тежест са направените разноски по делото. Съдебният акт е окончателен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари