Мъж насочи пистолет към главата на жена, подпряла колата му

0
Жената силно се изплашила и се заключила в автомобила си, след което подала сигнал в полицията
Жената силно се изплашила и се заключила в автомобила си, след което подала сигнал в полицията

Мъж извади пистолет срещу главата на шофьорка заради подпряна кола.

Случаят се развива миналата седмица (29 януари, вторник) в Стара Загора. Около 20:30 часа жена с инициали Д. Г. пътувала с приятели с личния си автомобил, при което решила да го паркира пред жилищна сграда. При маневрата обаче жената подпира паркирана в съседство кола. Собственикът на колата вижда това и отива да се разправя с жената.

След това обаче към двамата се присъединил и брата на собственика на колата (Р. Р.), който живеел в сградата, пред която била паркирана колата. Същият започнал да вика и да обижда жената и нейните приятели. След това той изведнъж извадил пистолет и го насочил право в главата на пострадалата.

Жената силно се изплашила и се заключила в автомобила си, след което подала сигнал в полицията.

По данни на прокуратурата ударът бил незначителен и по двете коли нямало щети.

Пристигналите на място полицаи арестували агресивния мъж. Неговото оръжие е иззето. Впоследствие се оказва, че пистолетът е законно притежаван.

Срещу мъжа е повдигнато обвинение за извършването на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост - той създал опасност за живота и здравето на жената.

Обвиненият не е осъждан, но срещу него се води производство за хулиганство, което не е приключило.

Мъжът е първоначално задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. В Районния съд е внесено и искане за постоянното задържане спрямо мъжа. На 1 февруари, петък, магистратите решили да пуснат мъжа от ареста. Той е с мярка за неотклонение "домашен арест".

От пресслужбата на държавното обвинение обясняват, че работата по разследването продължава под надзора на районните прокурори в Стара Загора.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари