Мъж нападна с брадва пътници във влак

0

Мъж нападна 21 души в пътнически влак край Вюрцбург, между 10 и 15 души най-малко са тежко ранени, няколко са с по-леки наранявания.

Атаката станала към 21 часа в понеделник. Мъжът нападнал пътниците без каквото и да е предупреждение. Един от тях успял да дръпне аварийната спирачка, алармира 24 часа.

Нападателят избягал от влака и пристигналата за минути полиция го обявила за издирване. Близо час по-късно успели да го пресрещнат, той нападнал един от полицаите с брадва и бил застрелян.

Тежко ранените са с опасност за живота. Смята се, че става дума за човек, изпаднал в амок. Влакът е пътувал от Тройхтлинген към Вюрцбург. В него са пътували общо 21 души

Полицията е пристигнала на мястото на атаката буквално за минути. Движението на влакове по тази линия е преустановено.

По предварителни данни нападателят е 17-годишен афганистанец, пристигнал в Германия като непридружен бежанец, съобщава националният ежедневник Die Welt, като се позовава на коментар на баварския вътрешен министър Йоахим Херман.

Полицията продължава да разпитва свидетели, уточни Херман. Младежът е живеел временно в Охзенфурт, а от съвсем скоро е бил настанен в приемно семейство.

На въпрос дали може да се говори за ислямистка атака, баварският вътрешен министър заяви, че това може да е само „предварителна оценка“ и предстои да бъде проверена.

Херман допусна възможна връзка с последния атентат в югоизточния френски град Ница. Мотивите за извършеното престъпление обаче все още са неясни.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари