Мъж е с опасност за живота след пожар в София

0
Пострадалият е с 45% изгаряния, той е вдишал дим и токсични пари
Пострадалият е с 45% изгаряния, той е вдишал дим и токсични пари

Пострадалият е с 45% изгаряния, той е вдишал дим и токсични пари

Мъж на 61 години е с опасност за живота след пожар в апартамент в столичния квартал "Света Троица", съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) на уебсайта си.

Причина за инцидента, станал през вчерашния ден, е възпламеняване на текстилни материали от незагасена цигара. Пострадалият е с 45% изгаряния, той е вдишал дим и токсични пари. Транспортиран е до клиниката по изгаряне в УМБАЛСМ „Пирогов“ от екип на спешна помощ.

Общо трима души са ранени при пожари през изминалото денонощие в страната, съобщават още от ГДПБЗН. Сред тях е и мъж на 80 години от село Каменна Рикса, област Монтана.

През вчерашния ден служителите на ГДПБЗН са загасили 64 пожара. Екипите на пожарната са реагирали на 106 сигнала за произшествия. С преки материални щети са възникнали 23 пожара, от които девет в жилищни сгради и осем в транспортни средства. Без нанесени материални щети са възникнали 41 пожара.

Извършени са 37 спасителни дейности и помощни операции, от които две при катастрофи в транспортни средства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари