Мъж е нападнал с нож свой съсед, след което се е барикадирал в дома си

0
Мъжът е рязал гуми на автомобили пред блока, замерял е съседи с буркани и шишета
Мъжът е рязал гуми на автомобили пред блока, замерял е съседи с буркани и шишета Видео: NOVA

Инцидентът се е разиграл в столичния квартал „Люлин”

На 24 януари мъж на 53 години напада с нож свой съсед, след което се барикадира в дома си. На място идват полиция и Бърза помощ. Нападателят е задържан с прокурорска мярка за 72 часа.

Съседите се притесняват, че мъжът ще се върне и може отново да нападне. Оказва се, че това не е първият такъв инцидент в блока.

На 24 вечерта съпругът ми излезе до кварталното магазинче. След 10-15 минути се върна, цялото му лице беше в кръв, видях и нож. Обадих се на 112 да повикам линейка и полиция”, разказа съпругата на нападнатия. „Той ми разказа, че въпросният съсед се е опитал да го наръга, заплашил го е, че ще му отреже гърлото. Нападнал го е в гръб, надупчил го е, близко до артериите. Разрязал му е устата. Оказа се, че има доста дълбоки прободни рани около врата”, обясни пред NOVA съпругата.

По нейни думи и други съседи са страдали от агресия. Жената твърди, че въпросният съсед рязал гуми на автомобили пред блока. Освен това замерял с шишета и буркани.

Удрял ме е в главата с чадър. Писали сме многократно жалби. Преди 1-2 години се опита да запали входа. Беше прибран за лечение, но го пуснаха, с прокурорско решение, че не е опасен вече”, обясни жената.

Тя обясни, че въпросният съсед живее с възрастната си майка.

От прокуратура в София обясниха пред медия, че на мъжа ще бъде повдигнато обвинение за опит за убийство. Ще бъде поискана мярка „задържане под стража”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари