Мая Манолова: Половината от инфлацията си е чисто българска, привнесена от властта

2
Правителството обещава 2 милиарда, но ще се усещат като нула, заяви Манолова
Правителството обещава 2 милиарда, но ще се усещат като нула, заяви Манолова Видео: NOVA

„Инфлацията, която обяви правителството – 14,5% за април, е два пъти повече от средноевропейската. Тоест половината от тази инфлация си е чисто българска и е привнесена от неадекватните действия на властта”.

Това заяви лидерът на партия „Изправи се, България” Мая Манолова в предаването „Събуди се” по NOVA.

Доходите се обезценяват наполовина, спестяванията наполовина. Правителството обещава 2 милиарда, но ще се усещат като нула. Това е чисто кризисен пиар на правителството, който ще им се върне като бумеранг, когато хората усетят реалното въздействие на тези мерки”, заяви още Мая Манолова.

Хората обедняха два пъти и половина. Есента ще бъде тежка, зимата ще бъде студена и гладна”, коментира тя.

Манолова очаква цената на парното сериозно да се повиши.

По въпроса с мярката от 25 стотинки за всеки литър гориво, Манолова даде пример с Гърция, където подобна мярка е фокусирана към бедните. „Тук пенсионерите, работещите бедни, хора, които не ползват автомобили, ще спонсорират тези с джиповете. А в Германия например месечният билет за железница е 9 евро. Тук трябва да се съчетае с мярка за хората, които ползват обществения транспорт”, смята Манолова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    ГРАЖДАНИНА 2 ,ЗАБРАВИХ...
    ЗАБРАВИХ ОБЛАСТНИТЕ КООРДИНАТОРИ......ЗА ТЯХ КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ ( ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ) ЗКПЧ-ЕТА
  • 8
    1
    Гражданина
    Всичките неприятности и мизерия в България,беззаконие,безправие и престъпност идват от гр.София.Диригентите са по острови,Швейцария,САЩ,Великобритания,Испания,Франция и т.н.,а оркестъра е в Народното Събрание.Назначена им е и охрана.Това е на нац.ниво.Отговорниците на регионално ниво са кметове,областна управа и общ.съвети.За правилното изпълнение се грижи прокуратура,полиция и държавни агенции.Ако има дебели глави му пращат бивши или действащи спортисти силоваци и бивши ченгета.Притискане става и чрез местният бизнес и структурите.Някой нещо да добави?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари