Мая Манолова: Държавата трябва да поеме цялото увеличение на битовите сметки на хората

1
Според Манолова замразяването на битовите сметки е абсурдно
Според Манолова замразяването на битовите сметки е абсурдно Снимка: БГНЕС

Според Манолова замразяването на битовите сметки е абсурдно

Закон за извънредната ситуация в енергетиката и ВиК сектора е първият, който от „Изправи се, България“ ще внесем в следващия парламент. Това каза в Ямбол лидерът на „Изправи се, България“ Мая Манолова. Тя и кандидати от местната листа на партията с водач Мими Караколева се срещнаха с жители на областта, предава БТА.

По думите ѝ трябва държавата за зимните месеци до пролетта да поеме цялото увеличение на битовите сметки на хората. „Енергийно бедните не са онези 300 хил. души, които според четворната коалиция имат нужда от енергийни помощи. Това са всички, чиито сметки за енергия са по-високи от 10% от доходите им. Например за двама работещи бедни, които получават 1400 лв., повече от 140 лв. не трябва да бъдат техните сметки за енергия“, каза Манолова.

Тя определи като абсурдно предложението на БСП за замразяване на битовите сметки, тъй като и сега са непоносими за плащане от голяма част от хората. „Ако ги замразиш, значи да ги оставиш на тъмно и студено през зимата“, каза Манолова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари