Математик: Неофициално броят на починалите се умножава по 2

2
Досега починалите са близо 33 хиляди, което означава, че смъртните случаи са над 60 хиляди, обясни  Лъчезар Томов
Досега починалите са близо 33 хиляди, което означава, че смъртните случаи са над 60 хиляди, обясни Лъчезар Томов Видео: NOVA

"Основният голям скок на нови случаи е във възрастовата група 10-14 и 15-19 години. Децата направиха 18 пъти рекорд по заболеваемост спрямо миналата есен". 

Това заяви в студиото на "Събуди се" по NOVA математикът Лъчезар Томов. 

По думите му разпространението на COVID-19  минава първо през децата и после при възрастните. "Сега очакваме скок и при възрастните - тази или следващата седмица. Причината е, че не знаем реалната цифра на хората, които са ваксинирани. Изглежда, че реалните сертификати са не повече от 70-80 процента, защото процентът болни, които влизат в болница, е висок в сравнение с другите държави. Около 20-23 процента от хората в България наистина са ваксинирани", посочи Томов. 

Според него броят на смъртните случаи ще се увеличи. "Досега починалите са близо 33 хиляди. Неофициално тази цифра се умножава по 2 - което означава, че смъртните случаи са над 60 хиляди". 

"Надявам се до две седмици да има спад на заразените до две седмици. За това ще помогне и онлайн обучението. Има ли спад при децата, ще има и спад при възрастните. Петата вълна няма да е много дълга - след март едва ли ще продължи", подчерта Томов. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    3
    Zzz
    Какво здраве очаквате да имат пенсионерите при мизерията, в която живеят? НЕ Ковида, а психически и физически геноцид ги мори. Работиш 40г и накрая имаш пари само да си платиш сметките. За храна, ако останат ПОЗОР. УПРАВНИЦИТЕ ДА СЕ ПЕНСИОНИРАТ И КАРАТ С 400-500лв на месец.
  • 13
    2
    darkaveng
    Боже, пази България от такива "математици-стъкмисти"! Аз мисля, че броят трябва да се умножи по 1000, че да е по-така! Томов, кога ще те е... и тебе, за насаждане на страх и психоза у хората? И е време всички, дето са големи "специалисти-имунолози" да им забранят достъп до средствата за масово осведомяване!
  • 13
    1
    Горе-долу
    Много неточна наука се оказва математиката а аз си мислех точно обратното!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари