Стопани изхвърлят кучетата си на улиците

0
Бум на изхвърлени кучета
Бум на изхвърлени кучета

Бум на изхвърлени кучета по софийските улици около изборите, отчетоха вчера от „Екоравновенсие”.

От края на септември от бусове масово се стоварвали животни в града, пише Монитор.

Най-често се стоварвали в „Княжево” и Владая, в района на „Кремиковци” и около „Суходол”. Само в сряда екипите са заловили 22 изхвърлени кучета. „Познават се лесно – не са кастрирани, не са ориентирани и не познават мястото”, подчерта шефът на „Екоравновесие” Петър Киров. Той обясни, че в последно време се заселва тенденцията да се изоставят породисти кучета.

„В приюти са настанени 2 ротвайлера, 4 немски овчарки, 2 питбула и 5 подобни на питбул кучета, които не са чистокръвни, също и 10 хъскита, бултериер, 4 кавказки, 2 добермана”, изреди изхвърлените кучета Киров. Той подчерта, че някои от тях са бойни и могат да бъдат много опасни за гражданите, ако са на свобода. Получих ме и сигнал от жена, която не могла да влезе в апартамента си, защото ротвайлера й в бил агресивен”, каза Киров.

В момента има 1709 бездомни кучета в двата приюта. Киров отчете, че през октомври екипите са заловили общо 368 бездомни кучета. През миналия месец пък са осиновени 78 животни, а от началото на годината дом са намерили 516 четириноги. За шест месеца пък сме изпратили 93 кучета в Германия и Австрия. „Осиновените в тези страни бебета са 21”, уточни Киров.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари