Маска с магданоз помага при петна по кожата

2
Препоръчително е да избелвате кожата си през есента, в противен случай петната могат да се появят отново
Препоръчително е да избелвате кожата си през есента, в противен случай петната могат да се появят отново

"През лятото на лицето ми се появяват пигментационни петна. Обиколих няколко дерматолози, но без успех. Как да се справя с проблема?"

Това попита Невена Щилянова от Пловдив, а ето какво отговарят специалистите:

Препоръчително е да избелвате кожата си през есента, в противен случай петната могат да се появят отново. Най-доброто време е от средата на септември, до средата на януари, когато слънцето не е активно, пише zdrave.to. Има специални кремове, мехлеми, но можете да използвате и народни средства на основата на краставица, лимон, заквасена сметана.

Добър ефект дава маска, приготвена от корени на магданоз. За суха кожа настърганият корен се смесва с яйчен жълтък и се добавя чаена лъжичка зехтин. Ако кожата е мазна, добавете яйчен белтък. Пет, до седем процедури вече могат да дадат забележим резултат. Има много рецепти за маски, те се публикуват от вестници, списания. Основното е да бъдете упорити и последователни.

През лятото трябва да се излагате внимателно на слънце - преди 11 и след 16 часа. За да се избегнат изгаряния и старчески петна, препоръчително е да се използват кремове със съответния защитен фактор – това се обозначава с цифрите 15, 20, 40 и т.н.

Например, ако кожата ви започне да се зачервява след три минути излагане на слънце, след като намажете тялото с крем с фактор 20, можете да правите слънчеви бани двадесет пъти по-дълго, тоест около час. Колкото по-светла е кожата, толкова по-висок фактор трябва да изберете. Желателно е такъв крем да съдържа овлажнители.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари