Мащабно честване на националния празник в Русе

17
За първи път бе организиран парад на специализирана техника с участието на военните, пожарната и полицията
За първи път бе организиран парад на специализирана техника с участието на военните, пожарната и полицията Видео: bTV

Русе отбеляза Трети март с шествие с 80-метров трикольор и с парад на специализирана техника

С шествие на ученици с 80-метров национален трикольор и с парад на специализирана техника в Русе бе отбелязан националният празник на България - 3 март. Хиляди хора се включиха в тържеството в центъра на града.

Началото на програмата по случай 142 години от Освобождението на България бе поставено с откриването на конкурса за рецитал "За да я има България". След това по централната пешеходна улица премина шествие на ученици с 80-метров национален трикольор, предвождано от Почетната рота от Русенския гарнизон и от Общинския духов оркестър с диригент Димчо Рубчев. Имаше и парад на специализирана техника на институциите по сигурността в града - като полиция, противопожарна служба, армия, митница.

От сцена на централния площад слова произнесоха кметът на града Пенчо Милков и председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев.

Официалната церемония се състоя пред Паметника на свободата.

"Нека бъдем единни, защото независимо от изпитанията, пред които сме изправени, само заедно можем да преодолеем всяко предизвикателство така, както нашите предци успяха", каза в словото си областният управител на Русе Галин Григоров.

Русенският митрополит Наум и свещеници отслужиха заупокойна молитва в памет на героите и благодарствен молебен за извоюваната свобода.

Празничната програма ще завърши тази вечер с концерт на площад "Свобода". В него ще се включат рок група "Епизод" и детска вокална група "Слънце" при Общинския детски център за култура и изкуство. Музикантите ще представят песни по "Епопея на забравените" от Иван Вазов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари