Мързелив катаджия спаси моторист от солена глоба

0
В акта за превишена скорост полицаят объркал марката на мотоциклета
В акта за превишена скорост полицаят объркал марката на мотоциклета

В акта за превишена скорост полицаят объркал марката на мотоциклета

Моторист от Пловдив се спаси от 1500 лева и 3 месеца оставане без книжка благодарение на сбъркан от мързел акт на КАТ.

Волният ездач бил сниман от полицейска камера да кара със 114 км/ч по пловдивския булевард “Васил Левски” на 27 април тази година. Там ограничението на скоростта е до 50 км/ч. Катаджиите не му съставили електронен фиш, а го привикали 5 дни по-късно в полицията, където му предявили снимката и му съставили акт. По-късно било издадено и наказателно постановление, което нарушителят решил да обжалва в Пловдивския районен съд, пише вестник "Труд".

Мотористът бил собственик на мотор “Ямаха” и с тази машина извършил деянието, за което бил наказан. Оказало се обаче, че и в двата документа - акта и наказателното постановление, издадени от КАТ - Пловдив, нарушението е извършено с друга марка мотор “Сузуки ГСХ Р”. Грешката била или от използване на стара бланка, или от чист мързел на актосъставителя, който не погледнал в регистъра за собственост каква марка и модел е моторът на пловдивчанина. На всичкото отгоре съдиите на самата снимка разпознали, че моторът е “Ямаха” и решили да отменят наказанието заради фрапиращата грешка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Ъъъ
    Кое и е фрапиращото на грешката бе как ДС разберат хората с какво се е движело това муле, той ли е бил той е бил лашкай глоба и това е! Утре ще искат от тях да пишат в акта Сали е бил с Пауър командър или не, от къде да знаят…. Шльоковци малумници това че има на негово име регистрирана Ямаха не значи че не може да мине и с Кавазаки олигофрени
  • 2
    2
    Баба Вуна
    В Русе щом има Полюцаи ядрени физици, смятай колко мозъчни клетки имат тези същества. Отговор : НУЛА. Боклуци.
  • 10
    1
    нунчо
    УВОЛНЕНИЕ НА ТЪРТЕИТЕ
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари