Мъртви скатове "заляха" плаж в Рио де Жанейро

0
Това е странна случка, изтъкна еколог
Това е странна случка, изтъкна еколог

Това е странна случка, изтъкна еколог

Десетки мъртви скатове бяха намерени на плаж в селище в бразилския щат Рио де Жанейро тази седмица, предаде Ройтерс.

За животните сигнализираха първо местни рибари. Жителка на рибарското селище каза, че е забелязала изхвърлените скатове малко след зазоряване. Заради останките на плажа са долетели лешояди.

Това ни натъжи. Никога не сме виждали скатове да умират така, както тук“, каза рибарят Ренато дос Рейс Оливейра, предаде БТА.

Според биолога Рикардо Гомез от института „Мар Урбано“ липсата на мъртви животни от други видове на плажа сочи, че инцидентът вероятно не е причинен от замърсяване или липса на кислород във водата.

Това прави хипотезата за риболов с мрежи по-очевидна в случая на тези скатове“, обясни той.

При риболова с мрежи през водата зад една или повече лодки се пуска мрежа, в която да се уловят животните.

Това не е естественото местообитание на скатовете, така че това е странна случка дори за хората, които живеят тук и практикуват риболов“, каза екологът Изабели Делоис. „Случило се е нещо много лошо.“

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари