Мартина Ганчева: Заради обгазяването на Русе съм получавала астматични припадъци

1
Красивата водеща на „Събуди се" разтърси зрителите с признанието, че е претърпяла три операции
Красивата водеща на „Събуди се" разтърси зрителите с признанието, че е претърпяла три операции

Мартина Ганчева от Нова разтърси зрителите с признанието, че е претърпяла три операции

Красивата водеща на „Събуди се“ никога не е коментирала в подробности здравословното си състояние, но е признавала, че още от дете е имала сериозни проблеми, заради които дори се е наложило да се премести от родния си град в Правец.

„Заради обгазяването на Русе съм получавала астматични припадъци и лекарите са казали на родителите ми веднага да напуснем града. Всички изпитания, които ми се стовариха на главата, много ме промениха. Преди бях неуравновесена, плаха, несигурна, а тези трудности ме направиха по-спокойна, колкото и странно да звучи. Когато разбереш, че ти предстои нещо подобно, трябва да го приемеш, а не да се панираш. Когато ме е страх и ми е трудно, се мобилизирам. Например, при една от операциите, които са три, ми се наложи да оставам сама в болницата. Близките ми можеха да идват само в определени часове. Мислех, че сама няма да се справя с болката, но се оказа, че не е така. Още 4 жени имаше в стаята и аз бях най-мобилизирана, което ме изненада и мен самата“, разказва Мартина в ефир.

Водещата признава, че тя е променила начина си на живот, защото той не бил особено здравословен в миналото – тя не отдавала голямо значение на храната и спорта. Днес обаче смята, че те са сред главните факторите за перфектно здраве, плюс превенцията, както и умението да си кажеш „стоп“ и да отделиш време само за себе си, когато се натрупва умора и стрес.

Тя се справя с негативните последствия от забързаното ежедневие и благодарение на хобито си – изработването на бижута.

„С удоволствие някой ден, ако имам време, бих си отворила бутиче за красота. Правенето на бижута отнема много време, но е страхотен релакс. Забелязала съм, че, когато човек работи с ръцете си, съзнанието му е сериозно“, споделя Мартина.

Танците също са ѝ страст. Водещата е любителка на енергичните улични танци и е доста добра в тях. Дори е участвала в мащабни събития с групата, в която преди е тренирала. След като се присъединява към Нова тв, Мартина не може да е много ангажирана с танците, но продължава да спортува: „Не се ограничавам само до фитнес, често тренирам зумба, а с една приятелка лятото играем и тенис на корт“.

В личен план, тя споделя, че е щастлива с мъжа до себе си и казва за него, че е „хубав, интелигентен и много добър“. Подчертава също, че е безкрайно търпелив към постоянното ѝ отсъствие от дома заради професията й: „Той е най-верният ми барометър и съветник. Не ми спестява нито похвалите, нито минусите“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари