Мартин Владимиров: Износ на горива от България е допринесъл за 1 милиард евро приходи за Русия

0
Използвали са се европейски пристанища за прехвърляне на горивата на други кораби, така че да достигат финалната си дестинация
Използвали са се европейски пристанища за прехвърляне на горивата на други кораби, така че да достигат финалната си дестинация Снимка: БТА

Използвали са се европейски пристанища за прехвърляне на горивата на други кораби, така че да достигат финалната си дестинация

Износ на горива от България, произведени от руски петрол, е допринесъл за 1 млрд. евро приходи за Кремъл. Данните са от доклад на Центъра за изследване на демокрацията, част от които представи днес пред журналисти Мартин Владимиров, директор на програма „Енергетика и климат“ в организацията.

„Нашият анализ, съвместно с две международни организации, показва, че са изнесени около 1 млрд. евро в готови горива за целия свят“, посочи той.

„Използвали са се европейски пристанища за прехвърляне на горивата на други кораби, така че да достигат финалната си дестинация. Има и два конкретни случая, където има внос на български горива, произведени с руски петрол, в Ротердам, Нидерландия. Също и прехвърляне на български горива, произведени с руски петрол, до Флорида“, обясни Владимиров.

Той подчерта, че докладът е предаден за статия в „Политико“, тъй като от изданието също са участвали в работата по темата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари