Мартин Димитров: Народното събрание е обор

2
Мартин Димитров:"Това не са депутати. Това е мучащ добитък, подреден в листи от политическия говедар Бойко Борисов, набутал ги като говеда в парламента. И превърнал Народното събрание в обор"
Мартин Димитров:"Това не са депутати. Това е мучащ добитък, подреден в листи от политическия говедар Бойко Борисов, набутал ги като говеда в парламента. И превърнал Народното събрание в обор" Снимка: БГНЕС/архив

Както от вчерашното изказване на г-жа Караянчева, така и от гостуването ѝ в предаването “Лице в лице” по Би Ти Ви ясно се видя, че става въпрос за морален урод — човек, напълно дезориентиран и без каквито и да е маркери относно базови ценности и каквито и да е норми

Това пише Мартин Димитров в Е-vestnik.

Както имитира парламентаризъм, така г-жа Караянчева имитира и вяра в Бога, докато всъщност е един прост еретик от малоумната, но радикална секта на ГЕРБ.

Дарителските разбирания на г-жа Караянчева, нейната представа за правене на добро, извеждат на преден план простака в неговия абсолютизъм. Имаме председател на Народно събрание, който дава, за да не хвърля. Дори и в разказите на Мопасан трудно могат да се срещнат герои с толкова принизени разбирания.

България не е парламентарна република. ГЕРБ са формализирали ролята на Народното събрание така, както БКП по времето на комунизма. Важна е партията и нищо друго.
Самата г-жа Караянчева не е мутра. Тя е партийна държанка на политическа мутра.

Всякакви е имало през годините. Имало е гошовци с тъпи прякори и венцита с конски прякори. Имало е отци със сини раса, радикални типове и какви ли още не. Те обаче винаги са били в зоната на парламентарната екзотика, в полето на политическия ексцентризъм. Парламентарното заседание, на което се обсъждаше оставка на Караянчева, показа, че простащината, глупостта и липсата на каквато и да е норма не просто присъстват, а са самото сърце и мрачната душа на това Народно събрание.

Хора като г-жа Дариткова, които пишат конституция, нямат никаква идея и представа от парламентаризъм, не разполагат дори с най-елементарна политическа култура.

А Караянчева, която ГЕРБ и приятели защитаваха, е най-трагичното дъно в българския парламентарен живот през последните десетилетия.

С некадърността си, с отвратителността си, с животинското си поведение, с невижданата си наглост тези хора разрушават представата както за парламент, така и за това какво представляват институциите.

Това не са депутати. Това е мучащ добитък, подреден в листи от политическия говедар Бойко Борисов, набутал ги като говеда в парламента. И превърнал Народното събрание в обор.

Срам.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари