Мартин Димитров: Бюджетът може да покрие овладяването на кризата в Царево

0
Всички държавни институции са напълно мобилизиране за справяне с бедствието
Всички държавни институции са напълно мобилизиране за справяне с бедствието Снимка: Демократична България

Всички държавни институции са напълно мобилизиране за справяне с бедствието

Бюджетният дефицит за август месец е 0,05%, а твърденията на Румен Радев и служебните му правителства за държавен фалит са неверни. Това заяви в ефира на Nova News депутатът от “Продължаваме промяната – Демократична България” Мартин Димитров. “Бюджетът е в добро състояние и ще има средства за покриване на разходите за овладяването на кризата в Царево”, подчерта Димитров.

Народният представител каза още, че макар организацията за справяне с бедствието да е добра и всички държавни институции са напълно мобилизирани. Според него обаче през годините не са предприети достатъчно превантивни действия като почистване на коритата на реките, спиране на незаконната сеч, укрепване на определени съоръжения и инфраструктура.

Бедствието трябва да послужи като червена лампа за всички ни, че превенцията трябва да бъде по-силна. Веднага след кризата трябва да се направи и изпълни подробен план”, изтъкна Димитров.

На въпрос относно новия председател на правна комисия в НС Анна Александрова от ГЕРБ Димитров напомни, че кабинетът и парламентът са сглобени на ротационен принцип. Според съгласуваната формула председателят на правна комисия ще се сменя по-често, докато ротацията на премиера ще съвпадне с тази на председателя на Народното събрание.

“Има два пътя. Единият е пътят на Румен Радев и служебните му кабинети към Москва, а другият – на сегашното управление към Европа. Всеки български гражданин трябва да прецени кое от двете неща иска. Няма трето”, подчерта представителят на “Да, България”.

По-рано през седмицата Димитров заяви, че газопроводът “Турски поток” е обслужил Русия, заобикаляйки Украйна, а българските граждани са платили 3.3 млрд. лева като данъкоплатци, въпреки че България няма интерес от проекта. Депутатът обори твърденията на свои колеги от ГЕРБ, че годишните печалби от “Турски поток” били между 600 и 800 милиона лева. В ефира на БНТ той показа документи, според които приходите от такси през 2021-а година са били 83 милиона лева, а през 2022-а – 261 млн. лв.

“Направената инвестиция не си е заслужавала, а дадените от България 3.3 милиарда лева за проекта няма да се върнат при нас”, заключи Димитров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари