Марк Зукърбърг на кръстосан разпит пред Сената

0
Създателят на Facebook говори за скандала с 87 милиона потребители
Създателят на Facebook говори за скандала с 87 милиона потребители Видео: NOVA

Създателят на Facebook даде показания пред американския Сенат.

В продължение на два дни, Марк Зукърбърг ще отговаря на въпросите на почти половината сенатори, а отговорите му ще определят бъдещето на социалната мрежа. Той призна, че Facebook разследва стотици хиляди приложения и ще информира потребителите, ако данните им са изтекли.

Докато Зукърбърг даваше показания, акциите на социалната мрежа скочиха с почти 5%, пише NOVA. 

"Това е моя грешка и съжалявам. Аз започнах Facebook и е моя вината, че се случи така". Това заяви Марк Зукърбърг по повод скандала с 87 милиона потребители, чиито лични данни са били използвани от консултантската фирма „Кеймбридж Аналитика“ за пропаганда по време на последните президентски избори в САЩ. 

Изпълнителният директор на Facebook дава обяснения пред американския Конгрес във Вашингтон по повод скандала. 

"Не е достатъчно да дадем на хората глас. Ние трябва не просто да дадем инструменти, но и да се убедим, че те се използват по правилния начин", изтъкна той, като допълни, че Facebook е оптимистична и идеалистична компания.

На фона на скандала с изтичането на лични данни, той призна, че е допуснал грешка, като е повярвал на „Кеймбридж Аналитика“ и допълни, че в момента Facebook работи с правителствата на Великобритания и САЩ, за да защити потребителите на социалната мрежа. 

"Сега разследваме всяка апликация, която е имала достъп до персонална информация, за да предотвратим това да се случи отново. Вече направихме големи промени", категоричен бе той. 

По думите му идеята на Facebook е да свързва хората, да създава общност: "Започнах Фейсбук, когато бях в колежа. Дълбоко вярвам в това, което правим". 

"Не възприемахме достатъчно мащабно нашата отговорност и това беше голяма грешка. И това беше моя грешка! Съжалявам! Сега трябва да преразгледаме отношенията си с хората и отговорностите си!", каза Зукърбърг.

Източник: NOVA
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари