Мариян Боновски: Изпълних гражданския си дълг!

0
Мъжът, участвал в акция в Пирин с частен хеликоптер е единственият българин, член на Световната хеликоптерна асоциация
Мъжът, участвал в акция в Пирин с частен хеликоптер е единственият българин, член на Световната хеликоптерна асоциация Видео: NOVA

Мъжът, участвал в акция в Пирин с частен хеликоптер е единственият българин, член на Световната хеликоптерна асоциация

Все още няма достатъчно сняг в планината и по пистите. Тя обаче не спира да показва, че въпреки това може да крие рискове. В последните седмици няколко акции за изгубени туристи изправиха планинските спасители на крак.

В една от спасителните акции в Пирин, но със свой хеликоптер, се включи Мариян Боновски. Той е единственият българин, член на Световната хеликоптерна асоциация, експерт от международната система за медицинско спасяване по въздуха.

Изпълних гражданския си дълг, както всеки един българин би трябвало да направи, коментира той в студиото на „Събуди се” по NOVA. Казва още, че лично заместник-кметът на Банско го е помолил да се включи в издирвателната акция. Вицепремиерът и министър на транспорта Христо Алексиев обаче нарече Боновски „въздушен джигит”, защото нямал свидетелство за управление на хеликоптер.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари