Мария Габриел е дистанционното на Борисов

1
Бойко Борисов търси да му станат патерица партии, чието правителство е свалил с вот на доверие
Бойко Борисов търси да му станат патерица партии, чието правителство е свалил с вот на доверие Снимка: БГНЕС / Архив

Бойко Борисов търси да му станат патерица партии, чието правителство е свалил с вот на доверие

Борисов ни каза през думите на Мария Неделчева (Габриел), че:

1. Той ще управлява България, заявката му е ясна и това обрича всичко.

2. Гешев са го спазарилили, но Гешевизма/Цацаратурата остава. Сарафов ще го замени или някой подобен. Промяна на съдебната система като подмяна. Оттук и цялата бутафория с „атентата“ – очевидно Борисов е в течение, там няма импровизации.

3. Всъщност това, което ГЕРБ ще направят, е копие на стореното преди години, когато Христо Иванов напусна – вземат всички, или повече ключови тези за реформа, това което ще представят като обща програма с ПП-ДБ, след което го изпразват от съдържание и го подменят с тяхно такова. Примерно – подменят КПКОНПИ, разделят я, точно както ПП-ДБ искат, НО назначават техни кадри. Същото правят и в регулаторите. Формално реформи – но реално остава същото с нови лица, които Борисов държи.

4. Това с Шенген няма как да стане, докато Борисов управлява.

5. Кабинетът на „Доктор“ Неделчева – това казва всичко за тази кандидатура. Фейк (бел. ред. – Неделчева-Габриел при кандидатирането ѝ за евродепутат обяви, че е доктор по политически науки, което не е вярно, разкри сайтът BIRD.bg). Амбициозна комсомолка, която не познава нищо в дълбочина и няма гръбнак и воля за да реализира каквото и да било. Дистанционно на Борисов.

Явно е, че ПП-ДБ няма как да я подкрепят, особено след последните стъпки на ГЕРБ с неизпълнения ангажимент за председател на правната комисия и формулата, която предполага свръхпълномощия на премиера и тотален контрол от ГЕРБ на всички ключови министерства чрез заместници и назначена администрация от Борисово време – нито енергетика, нито пътища, нито финанси.

За това – ПП-ДБ имат само един ход – да обещаят, че ще подкрепят не правителството на Габриел, а политики. За здравето на цялата нация е необходимо, ако Борисов иска да управлява, да има силна и агресивна опозиция. И това ме притеснява, че ПП-ДБ сложиха костюмите и забравиха за протести и улицата. Очевидно ще трябва неправителствения сектор отново да се активира и да поеме организацията на протестите – просто не виждам с тези нагласи за кабинетна опозиция как ще се блокират Борисов и хартиените.

Ще стане това, което избирателите на ПП-ДБ и прореформистките кръгове решат – ако си останат в къщи, ще консумират управление на ГЕРБ, ако излязат на улицата – Борисов е пътник.

Нека си управляват ГЕРБ – но да има ярка контратеза. За това е важно и смислено среща на „доктор Неделчева“ с ПП-ДБ да бъде последна.

Илиан Василев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари