Маринела и Ветко Арабаджиеви остават под домашен арест

0
Съдът отказа да измени мерките им за неотклонение
Съдът отказа да измени мерките им за неотклонение Снимка: БГНЕС

Според магистратите интензитетът на опасността от извършване на престъпление не е намалял

Съдът отказа да измени мерките за неотклонение на Маринела Арабаджиева и Ветко Арабаджиев от „Домашен арест“ в по-леки, предаде репортер на БГНЕС.

Съдът смята, че интензитетът на опасността от извършване на престъпление не е намалял, въпреки че този от укриване е. Но независимо от процесуалното поведение на подсъдимите, обстоятелството за регистрацията им на предстоящите парламентарни избори не следва да бъде водещо обстоятелство при определяне на предпоставките за изменение на мярката им за неотклонение. Ето защо съдът остави молбата на двамата подсъдими без уважение.

Ветко Арабаджиев е кандидат за депутат към същото движение като съпругата си Маринела - „Заедно за промяната”.

Това стана ясно по време на заседанието на съда по мерките на двамата. Арабаджиеви са избрали това движение с мотив, че имат еднакви политически възгледи.

Адвокатът на Маринела Арабаджиева Ина Лулчева каза след определението на спецсъда, че съдът в Страсбург е осъдил България за прекомерния арест на Миню Стайков като е приел, че не може да има толкова дълго задържане. “Така че ние се надяваме, че апелативният съд, пред когото ще обжалваме мерките ще се съобрази, за да не бъде осъждана България за пореден път и за семейство Арабаджиеви, които също имат жалба в Страсбург”, заяви Лулчева. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари