Маринела Арабаджиева кацна в София

0
От летището ще бъде качена в кола на съдебна охрана и откарана в следствен арест
От летището ще бъде качена в кола на съдебна охрана и откарана в следствен арест

Ветко и Маринела Арабаджиеви са обвинени в участие в организирана престъпна група и пране на пари.

Маринела Арабаджиева кацна със самолет от Испания на летище София малко след 17:10 часа. Екстрадицията й бе разрешена от испанските съдебни власти по дело на Специализираната прокуратура срещу нея и част от семейството й за престъпна група, данъчни престъпления и пране на пари, предава Канал 3.

От летище София Арабаджиева ще бъде качена в кола на съдебна охрана и откарана в следствен арест, където разследващи ще я запознаят с обвиненията, които са й повдигнати. В следващите часове спецпрокуратурата ще поиска и постоянен арест от съда за бизнесдамата.

Ветко и Маринела Арабаджиеви са обвинени в участие в организирана престъпна група и пране на пари. Двамата бяха задържани в Испания, където по-късно стана ясно, че са се укривали в къщата на Георги Семерджиев в Кабрера де Мар, в близост до Барселона. По делото е обвинен и малкият им син Вълчо, който неотдавна излезе от ареста срещу половин милион лева гаранция.

На 13 март стана ясно, че семейство Арабаджиеви не желаят доброволно да бъдат върнати в България, след като Националният съд в Мадрид обяви, че ги оставя за постоянно в ареста Ветко и Маринела Арабаджиеви. Ветко и Маринела бяха пуснати за издирване от Интерпол с червена бюлетина през декември миналата година. Бяха издирвани и с Европейска заповед за арест.

Припомняме, че в края на август 2018 бе извършена специализирана акция в офисите на хотел "Маринела" в София и хотел "Марица" в Пловдив, които са собственост на Арабаджиеви. Тогава бяха открити над 10 милиона лева в кеш. По-късно беше задържан и сина на Арабаджиеви - Вълчо, на който беше наложена мярка за неотклонение постоянен арест. През април последва обжалване на мярката пред Апелативния специализиран съд, който постанови Велчо Арабаджиев да бъде пуснат под парична гаранция от половин милион лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари