Марина Георгиева от Русе ни представи блестящо в Беларус

0
В детския конкурс достойно се изяви 10 годишната Марина Георгиева – солист на вокална школа „Приста”, при Младежки дом, град Русе
В детския конкурс достойно се изяви 10 годишната Марина Георгиева – солист на вокална школа „Приста”, при Младежки дом, град Русе

Преди ден, в град Витебск, Беларус, завърши 24-ят Международен фестивал „Славянски базар във Витебск”. В този голям международен форум през тази година взеха участие представители на 42 страни от Европа, Азия, Северна и Южна Америка. Както винаги досега, България също бе представена в конкурсите за млади изпълнители и в конкурса за деца до 12 години.

В детския конкурс достойно се изяви 10 годишната Марина Георгиева – солист на вокална школа „Приста”, при Младежки дом, град Русе. До заключителната надпревара, след предварително прослушване, организаторите допуснаха 20 деца от 17 страни. Изпълненията на малките звезди бяха оценявани от професионално жури, начело с популярния композитор и изпълнител от Русия, Дмитрий Маликов. Сред членовете на журито бе и популярният български поп певец и преподавател в Държавната музикална академия, Владо Димов. Марина Георгиева се класира на 8-мо място, с което заслужи една от специалните награди на Парламентарното събрание на съюза Беларус и Русия.

Успешното представяне на Марина Георгиева е свързано и с името на нейната музикална ръководителка Доротея Бальовска, която е и директор на Международния конкурс „Речни ноти” в Тутракан.

По време на фестивала в Беларус бе създадена и нова международна фестивална организация /WAF/, с председател Александър Сидоренко – директор на фестивала „Славянски базар” във Витебск. Доротея Бальовска сподели, че Сидоренко е приел поканата да посети конкурса „Речни ноти”, който ще се състои от 20 до 22 август в Тутракан. Неговото посещение се свързва и с поканата към ръководството на „Речни ноти” за включване в новата международна организация.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари