Марин Льо Пен предаде щафетата на 27-годишен евродепутат

0
Жордан Бардела спечели 85 процента от гласовете на партийните членове на "Национален сбор"
Жордан Бардела спечели 85 процента от гласовете на партийните членове на "Национален сбор" Снимка: CHESNOT/GETTY IMAGES

Жордан Бардела спечели 85 процента от гласовете на партийните членове на "Национален сбор"

Двадесет и седем годишният евродепутат Жордан Бардела бе избран днес за председател на френската крайнодясна партия "Национален сбор", съобщи досегашната председателка на партията Марин Льо Пен, цитирана от Франс прес и БТА.

Бардела е първият председател на тази партия, който не е представител на политическата династия Льо Пен.

Бардела спечели 85 процента от гласовете на партийните членове, а опонентът му Луи Алио - 15 процента.

Льо Пен се оттегли от партийното ръководство миналата година, преди да се включи в борбата за президентския пост във Франция. Тя загуби на тазгодишните президентски избори от Еманюел Макрон.

"Не напусках "Националния сбор", за да отида на ваканция. Ще съм на разположение, когато страната се нуждае от мен", заяви днес Льо Пен на партийния конгрес, на който Бардела бе избран за нов председател.

Бардела, който произхожда от квартал, в който живеят представители на работническата класа, заяви, че ще продължи линията на Льо Пен, що се отнася до полагането на усилия за привличането на нови избиратели, които не са част от традиционния електорат на политическата сила.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари