Мариана Тошева: Няма реален проблем с настанените в центровете на ДАБ

0
Случващото се в последните дни тя определи по-скоро като масово говорене и спекулиране
Случващото се в последните дни тя определи по-скоро като масово говорене и спекулиране Снимка: БГНЕС

Случващото се в последните дни тя определи по-скоро като масово говорене и спекулиране

Реален проблем с лицата, настанени в трите центъра на Държавната агенция за бежанците, няма.

Това заяви председателят на ДАБ Мариана Тошева. Случващото се в последните дни тя определи по-скоро като масово говорене и спекулиране.

Центровете за настаняване на ДАБ към момента са запълнени на 43%, което означава общо около 1600 човека във всички центрове, като най-големият от тях се намира в Харманли.

В центъра в „Овча купел“, където има сигурна зона за непридружени непълнолетни, към днешна дата е зает на 78% или над 400 души. Във „Враждебна“, където капацитетът за настаняване е 300 души, има настанени 216, а във „Военна рампа“ има 194 лица.

Спадът на мигрантите е характерен за зимните месеци. Мариана Тошева обясни пред БНТ, че основният поток мигранти след COVID-пандемията са групи мъже. Това налага и искането охраната на центровете за бежанци да се поеме от МВР, а не от частни охранителни фирми, както е сега.

Инцидентът от изминалите дни е единственият от началото на година, съобщи тя.

Инцидентите в центровете обикновено са от битов характер, посочи Тошева и добави: Не може да се твърди, че инциденти, които са се случили извън центровете, са провокирани от лица, които излизат от тези центрове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    чичомиткобрат
    Тая трябва да отиде на място за оглед и да я наебат 20 маймуни и тогава друго ще говори.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари