Маргарита Петкова: Медицинска сестра прокле всички болни от рак

0
Дъщерята на поетесата е била настанена в хоспис към голяма столична болница и не е получила нужните грижи
Дъщерята на поетесата е била настанена в хоспис към голяма столична болница и не е получила нужните грижи Видео: NOVA

"Вчера една мединска сестра от Добрич - Бонева, прокле всички болни от рак в социалната мрежа и каза, че си заслужавали съдбата".

Това заяви поетесата Маргарита Петкова във връзка с написан гневен статус от нея в социалната мрежа и коментарите под него, предава NOVA.

В статуса си Петкова разказва как нейната дъщеря е била настанена в хоспис към голяма столична болница и не е получила нужните грижи. На нея й е било необходимо да се прелее албумин, тъй като има асцит, а той се източва и с него изтича белтъка от организма и веднага трябва да се прелее основния компонент на кръвната плазма.

По нейните думи медицинската сестра е отказала да прелее нужните вещества и е казала, че ще го остави за следващия ден. Петкова посочи, че протеинът е бил оставен в стаята, а е необходимо той да се съхранява в хладилник.

Дъщеря ми е една от многото. Говоря от името на всички хора, които се сблъскват с едно не по длъжностна характеристика отношение. Нямам забележки към лекарите, а  към конкретния персонал, който е бил там в този момент”, допълни Петкова. Според нея това е система.

Към момента при нас няма получен сигнал за случилото се. Част от продуктите, които трябва да се съхраняват в хладилник, са съхранени по този начин. В нашата болница имаме доста добри практики, които да осигуряват добрата грижа. Важно е да имаме конкретика, защото в нашата болница работят над 460 медицински сестри", обясни Мария Борисова, главна сестра на лечебното заведение и допълни, че проверката не е приключила.

Борисова покани Петкова на среща с директора на болницата. Петкова прие поканата и посочи: "Не искам да ми се извинят, а да няма такива случаи, като на детето ми и всички да си вършат работата".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари