Марешки се подвизава в "Лукойл"

1
Аптечният олигарх Веселин Марешки е забелязан да влиза в централата на "Лукойл"
Аптечният олигарх Веселин Марешки е забелязан да влиза в централата на "Лукойл" Снимка: Скандал

Аптечният олигарх Веселин Марешки е забелязан да влиза в централата на "Лукойл", която се намира на столичния булевард "Тодор Александров".

Снимката обикаля социалните мрежи. Не е ясно провъзгласилия се за нов петролен бос и месия какво прави в Лукойл. Уж се бори с монополите, а самият той отива при тях.

Даже признава и че пазарува горивата от тях. Но това не е важно, нали идват президентски избори, а той е кандидат и спасител на народа. Всички президентски избори у нас разиграват своя популистка клоунада. Тази година въпросната роля, досега изпълнявана успешно от неуморимия и вечен Жорж Ганчев, се очертава да е по-шумна и сладникава от обикновено, защото в клоунадата се включи и нов участник – Веселин Марешки.

Както съветват дебелите учебници по политически ПР, варненският бизнесмен започна кампанията си година по-рано, при това с гръм, трясък и „платформа” във вид на 5 риторични въпроса, в които видяхме въплътено ново политическо ноу-хау: предизборните кебапчета  са заменени от...евтини горива. Толкова евтини, че надценката им била само 1 стотинка.

На всеки, занимавал се някога с търговия на дребно, му е ясно, че няма начин честно и почтено да издържаш дребен бизнес с търговска надценка от 1 стотинка. Особено ако си инвестирал в 3 обекта „десетки милиони”, по думите на Марешки, пише Скандал. Подобен бизнес-модел го има само в Марешландия.Навсякъде другаде, дори нищо друго да не плащаш, десет милиона лева са 1 милиард стотинки.

Иначе казано, само за  възстановяването на „десетките милиони” ти трябват съответните милиарди литри горива, надвишаващи общото годишно потребление в страната. Част от привикналия на лъжи електорат се радва от сърце на евтинията и се прави, че вярва на нелепи обяснения. Предстои да видим дали и ще се направи, че ще гласува.

Наскоро в поредното тв-студио Марешки с революционен плам в очите се оприличи на Левски и се закани, че стане ли президент, като същи папа ще излиза на балкончето на Президентството да громи публично едрите търговци-обирджии. 

А дотогава ще ни залива с евтиния и люто ще се бори срещу картела в горивата. Как точно Марешки се бори срещу въпросния картел, в лицето основно на Лукойл, като по собствените му думи купува от него, не е много ясно. Ясно е само, че резултатите от епичната битка обхващат огромния радиус от 100 метра около всеки от трите му обекта, а жертвите са всички дребни търговци в тоя радиус.

Друг неясен въпрос, който поне засега никой не задава на кандидат-президента, е откъде се взеха неговите „десетки милиони”, каква част от тях действително е в бизнеса с горивата и каква – в президентската му кампания. 

Някои от големите телевизии, които иначе старателно избягват всяко споменаване на марки, вече месеци наред са отворили широко всичките си предавания за варненския гост и не пропускат да му правят привидно безплатна реклама, удобно забравяйки, че неговото име е и търговска марка.

Източник: Скандал
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари