Марешки: Моят марж е 3 стотинки, а на другите бензиностанции достига до 40 стотинки

1
Горивата паднаха под 2 лева на литър
Горивата паднаха под 2 лева на литър

Масовите горива поевтиняха във всички бензиностанции у нас под 2 лева на литър.

Спадът е с около 6-7 стотинки на литър. В София литър бензин А - 95 е 1,97 лв. , а дизелът струва 1,98 стотинки.

Поевтиняването е повлияно най-вече от срива на цените на петрола на световните борси. Те достигнаха най-ниските нива от 11 години насам.

У нас най-голямото поевтиняване е във Варна, на много бензиностанции в града бензин А-95 се продава по 1.77 лв. за литър. Масовата цена на литър бензин А-95 по бензиностанциите в морската ни столица е в интервала 1.83 лв. - 1,94 лв., дизелът струва 1,80 лв./л, а цената на газта е 0,81 лв./литър. Тук, допълнителен фактор за спада са конкурентните цени на бензиностанцията на бизнесмена Веселин Марешки, който още в средата на октомври започна да продава горива далеч по-евтино от всички останали - литър бензин А-95 за 1,86 лв., дизел за 1,79 лв. и газ за 83 ст.

"Моят марж е около 3 до 5 стотинки, а на другите бензиностанции достига до 40 стотинки. Печеля от по-големия оборот и от повечето клиенти", обяви бизнесменът.

За последното тримесечие цената на суровия петрол се е понижила с 19-20 на сто, което се е отразило с 5-7 процента намаление на средните цени на дребно у нас, каза в средата на декември за БТА Светослав Бенчев, експерт в Българската петролна и газова асоциация.

Суровината представлява едва 22-25 процента от крайната стойност на продавания на колонките продукт. Най-голямата част представляват акцизи и ДДС - около 50-52%, които са около 1 лев от заплащаната от потребителя цена, поясни Бенчев.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари