Манолова призова КЗП да се намеси срещу новите цени на Теленор и А1

1
Едностранното повишаване на цените на телекомите е опасен прецедент, пише Мая Манолова
Едностранното повишаване на цените на телекомите е опасен прецедент, пише Мая Манолова

Обявяването на повишаването на цените се случи в един и същи ден, на практика в един глас между два от телекомите

И Теленор, и А1 обявиха, че едностранно повишават цените по договорите си. Дори по вече сключените договори, когато хората са се съгласили на едни условия и едни цени, сега решават, че ще ги повишават едностранно. Това е опасен прецедент. До момента телекомите не са си позволявали да повишават цени на вече сключени договори и призоваваме Комисията за защита на потребителите да се намеси. КЗП трябва да провери дали клаузите по договорите, позволяващи едностранно повишаване на цените, не са неравноправни клаузи по смисъла на закона.

И обявяването на повишаването на цените се случи в един и същи ден, на практика в един глас между два от телекомите. За този странен сговор призоваваме да се намеси и Комисията за защита на конкуренцията и да провери дали не е нарушена свободната конкуренция с тези синхронизирани действия.

Цените на всички основни стоки се вдигат, за това предупреждаваме и предлагаме мерки от месеци. Време е и правителството да го види и да реагира с мерки срещу поскъпването на основните продукти и за повишаване доходите на обикновените хора. Точно времето преди приемането на бюджета е моментът за това.

Мая Манолова

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари