Мълния удари къща във Видинско

0
Нанесени са поражения върху покрива и на две от стените, изгорели са и електроуредите в къщата
Нанесени са поражения върху покрива и на две от стените, изгорели са и електроуредите в къщата Снимка: Радио Видин

Нанесени са поражения върху покрива и на две от стените, изгорели са и електроуредите в къщата

Мълния порази къща във видинското село Капитановци. Нанесени са поражения върху покрива и на две от стените, изгорели са и електроуредите в къщата.

Инцидентът е от понеделник вечерта, минути след 22:00 часа. Тогава в къщата е била само възрастна жена, която не е пострадала. Заради инцидента роднините ѝ са прекратили почивката си и са се върнали още вчера. Отказаха да коментират случая. Заявиха само, че предполагат, че кълбовидна мълния е ударила кутията на електрическия стълб до къщата. Според очевидци кутията се е запалила, огънят е тръгнал по кабел към къщата, мълнията е избила към съседната стена и е ударила в стъклата на съседите. Възрастната жена е била в стаите от другата страна на къщата и затова не е пострадала. Разказала е на близките си, че е чула силен тътен и светещо кълбо е обгърнало къщата, предаде БНР.

За изгорели електроуреди съобщиха и други хора от село Капитановци:

"В понеделник, един фризер изгоря, храна, беше станало всимко на вода, явно е имало токов удар. И кабелната беше приключила... Спря и тока, имаше скъсани жици... Мълния е ударило, ама точно как е станало, не знам, силен трус удари... Един телевизор само е изгорял, нямахме ток, вчера дойде... Тук си бяхме, гръмна два пъти, два страшни гърмежа- като бомба, много страшно прозвуча... Мислехме, че нещо е станало със стълба, не в къщата... Мислех, че удари между нас, толкова близко се чу... Магазинерката е видяла светлина от небето надолу..."

Електрозахранването в селото е възстановено на следващия ден.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари