Mалкият Мехмед от Якоруда остава при семейството си

0
2-годишното детенце е щастливо с близките си, разказва неговата баба
2-годишното детенце е щастливо с близките си, разказва неговата баба Видео: БНТ

10 дни след мистериозното изчезване на 2-годишния Мехмед от Якоруда и последвалата щастлива развръзка, детето е спокойно и остава при семейството си.

С него работят психолог и социални служители. Полиция и прокуратура продължават работата по случая. Не е изключена нито версията, че е е било отвлечено, нито другата - че се е изгубило. Малкият Мехмед беше открит случайно от горския стражар Муртаза Клечов, след като беше в неизвестност 24 часа.

Мехмед е щастлив с близките си, разказва неговата баба, която срещаме на улицата пред дома й, предава БНТ.

"Спокойно е детето, добре е, весел е. Социалните идват, през ден идват, психолог идва тука при детето, добре е, проблеми няма. И с нас работи психолог и няма опасно", споделя бабата на Мехмед Емина Юркина.

Емина все още няма обяснение как малкият Мехмед изчезва за минути от двора пред къщата и къде е бил 24 часа.

"То на две годинки и половина и нищо не казва, и съм благодарна на всичките екипи които ни влезнаха в положение и намерихме детето…", заяви бабата на Мехмед Емина Юркина.

За сега не се налага детето да бъде настанявано в специализирани институции, казаха от регионалната дирекция Социално подпомагане в Благоевград.

От дирекция Социално подпомагане в Якоруда са предложили различни социални услуги на семейството на малкия Мехмед, към момента обаче то не се е възползвало от нито една от тях.

В Якоруда изчезването на Мехмед продължава да е сред най-коментираните теми, а хората продължават да вярват, че той е бил отвлечен.

През следващите дни се очаква резултатът от назначената медицинска експертиза, която да даде отговор на въпроса от какво са получени охлузванията по крачетата на детето, които е имало при намирането му в гората над Якоруда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Изглежда, че целта на първото висше образование е да разберете какво не искате да правите до края на живота си.

Харесай Дунавмост във Фейсбук