Малката интимна тайна, която допълва секса

3
Като мантра за вечна любов звучи заветното „отделяйте време за себе си“
Като мантра за вечна любов звучи заветното „отделяйте време за себе си“

Като мантра за вечна любов звучи заветното „отделяйте време за себе си“.

И също като другите мантри помага, защото в това се крие тайната за хармонични отношения.

Само когато си в мир сам със себе си, можеш да приемеш и обикнеш друг човек, с всичките му недостатъци и особености.

Ако в самия теб има непълноти, ако не знаеш какво те разсмива и както те натъжава, нямаш право да товариш друг със задачата да отговори на потребностите, с които самият ти не си запознат.

И ако си мислите, че горните изречения се отнасят само за емоционалната страна на връзката, но не и за сексуалната, заблудили сте се. Отделянето на време за себе си и в интимен план (защо мастурбация звучи като медицинска диагноза) е изключително полезно за връзката като цяло.

Да познаваш собственото си тяло, какво му харесва и какво не, кои са "горещите" точки и кой е най-прекият път до оргазма, е особено важно, за да можеш после, когато вече сте двама, да раздаваш и да получаваш удоволствие.

Прието е да се смята, че хората, които могат да разчитат на сигурен секс във всеки миг, нямат нужда и, по-лошото, не трябва да се самозадоволяват.

Това е дълбоко погрешно схващане, обясняват сексолозите и за съжаление е ставало причина за много раздели. Особено при мъжете, но и при жените, самозадоволяването не замества, а допълва секса в двойката.

В дни, в които не остава време за нормален обяд, да не говорим за пълноценен секс, една кратка среща със себе си ще намали драстично напрежението.

Това не е изневяра, това не е „избягване“ на партньора, а част от онова изключително лично пространство, което би трябвало да бъде неприкосновено, дори и когато сме намерили най-голямата си любов.

Опознавайки себе си, най-вече в интимен план, отношенията с партньора, пак в интимен план, определено ще се подобрят.

Или ако трябва да повторим увода, „ако не знаеш какво те разсмива и както те натъжава, нямаш право да товариш друг със задачата да отговори на потребностите, с които самият ти не си запознат“.

Източник: Edna.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари