Малката Ая спечели награди от конкурс в Санкт Петербург

1

5-годишната Ая Христова, възпитаничка на вокално студио за поп и джаз „Икономов“ в Русе,  се завърна с две награди от XIІ-я международен конкурс за детска естрадна песен „Малки звездички“, който се проведе от 20 до 25 март 2016 г. в Санкт Петербург, Русия.

Освен тези отличия малката изпълнителка получи специална покана за участие в конкурс в Румъния през месец юни тази година. 

Признание и отличие получи и нейният вокален педагог маестро Вили Икономов. Към наградите си той прибави и Диплом за подготовката и представянето на младият талант в конкурса.

Участието на русенската певица в  престижния музикален форум стана възможно благодарение на Общинска фондация „Русе-град на свободния дух” и ВН-социален проект на Еконт.

Ая спечели журито с блестящо изпълнение и сложен репертоар. Тя се включи в певческата надпревара в групата за деца до 9 години, с още 24 млади изпълнители от Русия, Естония, Румъния, Португалия, Казахстан, Литва и България. Въпреки, че беше най-малка сред участниците,  Ая беше достойна конкуренция, коментира вокалният й педагог маестро Вили Икономов.

Това е първото  участие на 5-годишната Ая Христова в конкурс  извън България,  но успехът й е доказателство,  че за амбицията и таланта няма възраст.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари