Малдивите ще бъде първата държава в света с програма за лоялност за туристи

1
Това е може би е най-иновативният ход на борда за туризъм в дадена страна
Това е може би е най-иновативният ход на борда за туризъм в дадена страна

Малдивите може да стане първата държава в света, която има собствена програма за лоялност за туристите.

Те ще печелят точки въз основа на броя посещения и продължителността на престоя. Допълнителни точки ще бъдат да бъдат давани за посещения при отпразнуване на специални поводи, пише CNN, цитирана от Money.bg.

Но как ще реагират туристите на тази първа по рода си инициатива?

Част от отговора ще зависи от това как изглеждат глобалните пътувания след пандемията Covid-19. Малдивите, чиято икономика е силно зависима от туризма и хотелиерството, беше една от първите страни в Азия, която отвори отново границите си. Посетителите започнаха бавно да се връщат там през юли.

Според експерти от туристическата индустрия идеята може да има дългосрочен потенциал. "Това е може би е най-иновативният ход на борда за туризъм в дадена страна след програмата на Исландия за "безплатна междинно кацане по пътя към Европа", казва Скот Кийс, основател на Scott"s Cheap Flights.

"Повечето бордове за туризъм се фокусират единствено върху лъскави рекламни кампании и фотошоп, но тази кампания от Малдивите е едновременно нова и уникална."

Според представител на националния борд за туризъм на Малдивите програмата ще стартира през декември 2020 г. Все още не е ясно какви видове привилегии ще получат пътниците в трите предвидени категории - златна, сребърна и броз и как ще се трупат точките.

Като луксозна дестинация, хотелските цени в Малдивите могат да бъдат високи, но системата от точки потенциално може да намали някои от тези разходи с други безплатни услуги.

Малдивите не е единствена дестинация, която трябва да бъде креативна след кризата с коронавируса.

Карибските острови Ангила, Барбадос и Аруба предлагат удължени визи за хора, които търсят по-хубаво място за дистанционна работа , а Фарьорските острови създават уебсайт, където посетителите, които искат да могат да "посетят дистанционно" местни забележителности.

Наскоро Малдивите започна да предлага и друга услуга, специално създадена за работещите дистанционно хора. Пакетът Wоrkаtіоn Расkаgе предлага бюро на брега на Индийския океан, личен асистент, достъп до бар с напитки и други.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари