Македонка опита да пренесе златни кюлчета като колан през ГКПП Гюешево

0
Общото им тегло е 2 кг на стойност 195 583 лв.
Общото им тегло е 2 кг на стойност 195 583 лв. Снимка: Агенция Митници

Недекларирано злато във вид на кюлчета, увити в колан около кръста на пътничка – македонска гражданка, задържаха митнически служители на Митнически пункт Гюешево

На 27.02.2022 г., около 3:30 часа на ГКПП Гюешево на изход от страната пристига автобус с турска регистрация, изпълняващ превоз на пътници по редовна линия между Р Турция и Р Северна Македония. Митническите служители от отдел „Борба с наркотрафика“ в ТД Митница София селектират превозното средство и пътниците за щателна митническа проверка.

При извършен личен преглед на едно от пътуващите в автобуса лица - жена с македонско гражданство, митническите инспектори намират 8 кюлчета злато, укрити в колан около кръста й. Златните плочки с проба „9950“ тежат по 250 грама всяко и са щамповани със сериен номер и маркировка. Общото им тегло е 2 кг на стойност 195 583 лв.

Тъй като златните кюлчета не са декларирани пред митническите органи по съответния ред, по случая е образувано досъдебно производство по описа на ТД Митница София и по реда на чл. 251, ал.1 пр.2 във връзка с чл.18 от НК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари