Маймунка едва не умря от царевични пръчици в зоопарка в София

0
Много от този тип храни, които семействата с деца носят със себе си по време на разходките си в зоологическата градина, могат да са опасни за животните
Много от този тип храни, които семействата с деца носят със себе си по време на разходките си в зоологическата градина, могат да са опасни за животните Видео: NOVA

Инцидент в зоопарка в София заради подхвърлена храна на животно

 Една от маймуните е пострадала сериозно, след като е била нахранена от жена с нещо като царевични пръчици. Много от този тип храни, които семействата с деца носят със себе си по време на разходките си в зоологическата градина, могат да са опасни за животните, разказва  NOVA.

Маймуната от вида капуцин е приела храна от посетителите, след което се е наложило намесата на медиците в зоопарка. От управата на парка подчертават, че е забранено животните да се хранят, тъй като те спазват специален хранителен режим.

„Никой не си дава сметка, че такова деяние е опасно за животните и тяхното здраве. Това е недопустимо поведение. Преди година бърнестата ни мечка Лиъм беше нахранена с нещо, което не е съвместимо с режима му, а това наложи посещението на специализирана клиника”, сподели служител на зоопарка.

В столичната зоологическа градина са отчели няколко хиляди подобни нарушения в рамките на няколко месеца. Обмисля се и въвеждането на глоба за нарушителите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Две блондинки:
- Миме, правих тест за бременност!
- И кво трудни ли бяха въпросите?

Харесай Дунавмост във Фейсбук