Майките махнаха черните знамена и сложиха сиви шалове

0
Родителите напомниха, че протестът с палатките пред парламента ще продължи
Родителите напомниха, че протестът с палатките пред парламента ще продължи

По този начин те показаха, че има малка светлина с извоюваната оставка на Валери Симеонов.

След 26 дни протестиращите майки свалиха черните знамена и сложиха символично сиви шалове. По този начин те показаха, че има малка светлина с извоюваната оставка на вицепремиера Валери Симеонов.

Макар и малобройни, основните говорителки на протеста отново се събраха пред Министерски съвет, за да кажат, че ще останат там, докато оставката не бъде официално гласувана от Народното събрание, пише БГНЕС.

Родителите напомниха, че протестът с палатките пред парламента ще продължи, докато не бъдат приети всички искания в Закона за хората с увреждания, което означава поне до декември.

Те отново предупредиха, че са готови да извадят черните знамена, да блокират булеварди в случай, че властта забрави да изпълни исканията им, за които се борят вече над 200 дни.

„Усилията ни показаха, че една оставка може да се подаде под натиска на хората с всеки един управляващ, който се изгаври. Сега сложихме сиви шалове, едва ли скоро ще сложим бял шал, защото реформата тепърва започва и ще продължи с години“, каза една от протестиращите майки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари