Майката на загиналия във фонтана на пл. "Славейков" припомни факти от инцидента

0
Аделина Свещарова поиска право на отговор след интервю със Стефан Софиянски
Аделина Свещарова поиска право на отговор след интервю със Стефан Софиянски Видео: bTV

Аделина Свещарова поиска право на отговор след интервю със Стефан Софиянски

На 3 май 2005 г., малко след 23 ч. вечерта, във фонтана на пл. "Славейков" в столицата, живота си губи 34-годишният Веселин Маринов. Младият мъж е покосен от протичащия във водата ток от неправилно изолиран проводник.

Кмет на София по това време е Стефан Софиянски. Близо 16 години след трагедията, преди две седмици той си спомни за инцидента в интервю за 120 минути.

"Един човек си отиде затова, че посред нощ, в добро настроение, със слабо сърце, е влязъл във фонтана. А е нямал работа там!", отбеляза Софиянски.

"През целия ден там са си играли деца и са се плацикали във водата. Аз сам го повдигнах този въпрос, защото има такива случаи. Аз не мога да разделям. Не ме поставяйте в положението на некомпетентния проверяващ. И да проверявам, аз нямам компетенцията да кажа – вижте, този кабел е поставен лошо", допълни той.

Не така вижда случаят обаче майката на Веселин – Аделина Свещарова. Тя не пожела да застане пред камера, но изпрати писмо, в което упражни своето право на отговор.

"Нагло, безцеремонно той оскверни паметта на Веско, станал жертва на безхаберието и бездействието на част от приближените му и на него лично, като кмет на София по същото време. Крайно време е Софиянски на спре с лъжите си, с измишльотините си, с които единствено се опитва да заблуждава, оневинявайки себе си", посочва в писмото майката.

Според нея фактите представени от Стефан Софиянски по време на интервюто са изцяло подвеждащи.

"В кръвната проба на починалия ми син има 0.8 промила алкохол, което отговаря на по-малко от една бира."Силно почерпената компания" е била от трима състуденти – две момичета и едно момче, които са излезли около 22:15 ч. от вечерните лекции в НАТФИЗ.

Синът ми не е влязъл да се къпе. Фатално е било подхлъзването му и падането му върху протичащата с 220V ток лампа" – тези факти за инцидента припомня Аделина Свещарова в писмото си.

Тя добавя, че синът ѝ не е страдал от слабо сърце и в медицинския статус няма никакви данни за сърдечни проблеми.

А случилото се до този момент, Аделина Свещарова обобщава така:

Трима "добре подбрани" подсъдими, за да бъдат оправдани, и една глоба от 1000лв. в полза на държавата! 16 години от онази трагична вечер, моята мъка и лъжите на усмихнатия бивш кмет! Ето равносметката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари