Майката на самоубилия се готвач сама извадила ножа от сърцето му със сълзи и викове

0
Майката на самоубилия се готвач сама извадила ножа от сърцето му със сълзи и викове

35-годишен пловдивчанин издъхна, като заби в сърцето си кухненски нож. Майка му Йорданка Добрева сама измъкнала 20-сантиметровото острие и се обадила на Спешна помощ, но синът й Мирослав бил вече мъртъв. Трагедията се е разиграла в неделя около 20 часа. Двамата седели в кухнята и гледали телевизия, пише "24 часа".

"По едно време той тръгна към спалнята. Понеже се забави, започнах да го викам, но не отговори. Намерих го целия в кръв", плаче Йорданка.

Два дни преди самоубийството Мирослав си прерязал вените и съобщил на тел.112, че иска да сложи край на живота си. Майката си била вкъщи, но не разбрала какво се случва в стаята му. Ужасила се, когато се появили полицаи. Наложило се да разбият вратата, за да влязат при Мирослав. Закарали го в университетската болница "Свети Георги", където успели да го спасят.

На следващия ден обаче той избягал и отишъл в Центъра за психично здраве. Поискал да постъпи на лечение, но оттам му поръчали да дойде, след като си вземе от УМБАЛ "Свети Георги" личната карта и документите за изписване. По закон не можел да се води в две болници едновременно.

"Утре ще ме закопаете на гробищата при баба", казал Мирослав на по-големия си брат Стефан при прибирането си у дома. Той поговорил с него и останал с впечатление, че Мирослав се е успокоил. Решили след няколко дни да отидат на лекар. В неделя обаче се случило най-страшното.

Близките обясняват, че от много време се опитвали да накарат Мирослав да потърси психиатрична помощ, но той отказвал. След като се върнал от Испания, където работел като готвач, се затворил у дома. Споделил, че докато бил на гурбет, са го пребили. Подробности не разказал, но поведението му се променило. Твърдял, че някой го преследва и иска да го убие.

Миналия месец семейството му се обнадеждило, тъй като помолил майка си да му купи таблет, за да си търси работа. Парите на пенсионерката по болест обаче не стигнали.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари