Майката на Мустафа не отиде да го види в болницата

0
Джейлян не изпълни обещанието си да посети изоставения си син в болницата, където го лекуват от левкемия
Джейлян не изпълни обещанието си да посети изоставения си син в болницата, където го лекуват от левкемия

Майката на изоставения в Детската онкохематология в Пловдив 9-годишен Мустафа – Джейлян Халилова, не се е появила в понеделник в болницата, както обеща преди дни.

Това съобщи шефката на „Социално подпомагане” в Пловдив Надя Танева, цитирана от Монитор.

Ако Джейлян отиде все пак при момченцето си в болничната му стая, то тя първо ще трябва да разговаря със социален работник. Майката няма да бъде спряна да види детето си, но срещата ще бъде в присъствието на човек от „Социално подпомагане”, уточниха оттам. Състоянието на 9-годишния Мустафа е стабилно, въпреки че минава през тежък курс на химиотерапия. Детето се повлиява добре от лечението и е в добро настроение, обясни Надя Танева.

Само преди дни приключи голямата дарителска акция в помощ на Мустафа. Неизброимо много дарения от дрехи, обувки, играчки и лакомства получи 9-годишният малчуган, който е пациент на Отделението по детска онкохематология към Клиниката по педиатрия и генетични заболявания на УМБАЛ „Свети Георги“. Благодарение на широката подкрепа и голямата медийна разгласа, получените дарения са в пъти повече от необходимото за ежедневните нужди на момчето. Поради тази причина голяма част от благодетелите, които идват на място в болницата, са дали съгласието си с техните дарения да бъдат подпомогнати и други деца от Отделението по детска онкохематология – дрехи, храна, играчки. Пакетите, в които пристигат даренията, се отварят от дежурния персонал в присъствието на три майки – придружителки на децата си. По този начин се гарантира пълна прозрачност на всяка получена пратка.

Мустафа е най-големият от общо петте деца на Джейлян. Родила го е, когато е била едва на 12г. След това има още три деца, които в момента ги отглежда нейната майка в крумовградското село Бряговец. Последното й дете – бебе, Джейлян го дала за осиновяване още в родилното. След това нехайната майка се пренесла да живее в Кърджали при новия си мъж, който не искал да се грижи за нейните пет деца. 

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари