Майката на Али: Вашата обич и вяра ще я върнат към живота!

4
В София дарилите кръв са над 130, има благодатели и извън столицата
В София дарилите кръв са над 130, има благодатели и извън столицата Снимка: Фейсбук

В София дарилите кръв са над 130, има благодетели и извън столицата

Вълна от съпричастност към пострадалото 17-годишно момиче, което е настанено в "Пирогов" и се бори за живота си. Стотици откликнаха на призива на болницата и на близките да дарят кръв за Александра Нинова. В петък вечерта тя беше блъсната от автобус в столичния квартал "Люлин". Апелът за помощ тръгна от социалните мрежи в събота. Буквално часове след това напълни двора на Националния център по кръводаряване в София. Необходимата кръв беше събрана още на обяд.

В София дарилите са над 130, има дарили и извън столицата, съобщи Аделина Батаклиева и публикува трогателен пост на майката на Александра.

"Към всички споделили поста-призив за кръводаряване за 17г Али, пострадала при ПТП с участието на автобус на градския транспорт в кв Люлин. Към всички съпричастни и най-вече към десетките които днес мръзнаха и дариха освен кръв, но и почивният си ден, за да отидат и да чакат да им бъде взета кръв за непознато дете. Към всички които ми звъняха и писаха и помолих да не ходят да даряват, защото центъра за кръводаряване и без това изнемогваше от липса на персонал. В София дарилите са над 130, има дарили и извън столицата. Респект и благодаря. Това е от майката на Александра", написа Батаклиева и публикува трогателен пост на майката на Александра.

"Тези думи са благодарността на една майка, чието дете се бори за живота си. Благодаря на всички лекари и специалисти от Детска реанимация в Пирогов, които денонощно поддържат искрата живот в дъщеря ми! Благодаря на всички приятели и познати, които веднага ни потърсиха, за да помогнат в бедата! Благодаря на хората, които организираха даряването на кръв за Али! От сърце благодаря на всички, които посветиха изключително мразовития неделен ден на живота на нашето дете и чакаха, за да дарят кръв за нея! Благодаря на всички, които се молят за Али и я споменават с обич и топлота! Мили хора, вярвам, че вашата помощ, вашата обич и вяра ще върнат Али към живота! Яна Алексиева, майка на Али"

Екипът на болница "Пирогов" също отправи своята огромна благодарност към всички кръводарители, които днес се отзоваха на апела за спешно кръводаряване. Вчера от болницата призоваха хората да дарят безвъзмездно кръв, тъй като лечебното заведение се нуждаеше от кръводарители с кръвна група А /резус фактор положителен/.

В момента в болницата разполагат с достатъчно количество кръв и кръвни продукти, но отчитат, че нуждите на "Пирогов" продължават да остават високи и призовават гражданите да даряват кръв и през следващата седмица.

Всички, които искат да помогнат на болницата, може да дарят кръв в Националния център по трансфузионна хематология /ул. "Братя Миладинови" 112/, от понеделник до петък, от 8.00 до 12.00 ч. и от 13.00 до 18.00 ч. От "Пирогов" благодариха и на специалистите в Центъра.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари