Махат знаците, които са "хранилки" за КАТ

0
Забраняват на катаджиите да дебнат след ограничение от 40 км/ч
Забраняват на катаджиите да дебнат след ограничение от 40 км/ч

Нелепите пътни ограничения, които поставят ограничения от 40 или 50 км/ч на места, където това не е нужно, да се изчистят.

За това настояха вчера депутати на заседание на комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения в НС, цитиран от "Телеграф".

"Има толкова много малоумни табели, създаващи предпоставки за катастрофи и задръствания. Например шосето до телевизионната кула в София е четирилентово, ограничението е 50 км/ч и, разбира се, има камера, която снима за скорост. Защо на такъв път ограничението е такова?", попита Георги Свиленски от БСП.

Народните представители от всички парламентарни групи се обединиха около идеята да се направи обход и да се разбере къде са нелепите пътни знаци и да се заменят с адекватни. "Процедурата е тромава и много трудна. Вероятно ще бъдат премахнати с въвеждането на ново звено в Агенция "Пътна инфраструктура", където ще отговаря за поддържането на пътната мрежа", обясни Станислав Иванов от ГЕРБ.

Докато това се случи, на пътните полицаи в цялата страна ще бъде разпоредено да не дебнат за нарушители след знаци, които не са адекватни на пътната обстановка. Депутатите решиха единодушно вчера на първо четене в комисията табелите Е-24, които предупреждават, че следва контрол на скоростта, да бъдат премахнати. Депутатите обясниха, че пътният знак вероятно ще изчезне до края на другата седмица, когато предложението за промяна влезе в сила окончателно.

"Мобилните и стационарните камери снимат не лица, а коли. Не се нарушават никакви права на хората, така че този знак не е нужен. Отделно проверките на пътя ще се извършват само от патрулки с три камери, които да следят дали се взимат рушвети и микрофони на реверите на униформените", уточни началникът на Пътна полиция комисар Бойко Рановски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари