Магията на "Сурва" завладя Перник

1
Трети ден хиляди кукери гонят злото
Трети ден хиляди кукери гонят злото Видео: NOVA

Трети ден хиляди кукери гонят злото

Трети ден хиляди кукери гонят злото в Перник. Фестивалът "Сурва" продължава и в неделя. За юбилейното 30-о издание на Международния фестивал на маскарадните игри пристигнаха над 10 000 участници, сред които и 17 чуждестранни маскарадни групи.

Сред кукерите е и група от Благоевград, която също ще се включи в празненствата. "Готвим се за "Сурва" почти целогодишно. Участваме всяка година. Сега се очаква в Перник да пристигнат около 300 души", сподели водачът на групата Илия Дамянов, цитиран от NOVA.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Такси
    Сурва сурва дърта курва
  • 6
    1
    Ха-ха-ха
    Честита 30-та годишнина на "хилядолетния" езически обичай, който чества простолюдието! То и за това Пунишко е един от най-бедните райони на страната, заедно с Монтана-Враца! Кумуняги, сър!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари