Маги не е от поточната линия на Златките

1

Шест операции и загуба на говор след побой бележат живота на актуалната Мис Плеймейт - Маги Бадер.

Ведро момиче с гимназиален чар и леко заекване, но с бърза мисъл. Чувството й за хумор е чисто и непретенциозно точно както и стайлингът, с който вършее из сергиите на кварталния зеленчуков пазар с изготвен от майка й шопинг лист.

Нищо от описаното дотук не подсказва, че под комбинацията от смъкнати джинси, кецове и черен потник се крие актуалната Мис Плеймейт Маги Бадер. Шест месеца след като гушна чек за 20 000 лв. от конкурса, тя не прави нищо еротично – грижи се за 5-годишния си син, снима като модел безсрамно облечени сесии и стопанисва онлайн бутик за дрехи. Междувременно инициира няколко благотворителни каузи, последната от които - „Аз съм твоята дама“, осигури костюми, транспорт и компания на абитуриенти в неравностойно положение.

С част от наградата си Бадер смята да заведе сина си в „Дисниленд“ в Париж. Остатъкът от сумата вече е инвестирала в помощ на група хора с психични заболявания.

Сетивността си към подобен проблем Маги събужда, след като става жертва на побой като тийнейджърка. Насилник я спира по тъмно на път след училище и й посяга в опит да открадне златното й колие.

В следващите няколко месеца Маги буквално губи говора си и работи усърдно с психолог и логопед, за да събере смелост отново да изрече името си и да излезе сама от вкъщи по здрач. „Аз съм част от хората с такива проблеми и не смятам, че трябва да се бия в гърдите какво съм дала или направила. Това, че дадох гласност, беше основно за хората, които не знаят, че има такава общност и има откъде да потърсят помощ“, казва за „Монитор“ Бадер.

Тя посреща с иронично безразличие публичния стереотип за момичетата, слезли с по 100 кубика във всяка гърда от поточната линия на Златките. „Образът, който е изграден за всяка плеймейтка, е "провокативни, скандални, търсещи лесния живот". А всъщност изобщо не е така. Има много интелигентни момичета. Това, че Мис Плеймейт дава трамплин, е факт, много от моите познати си създадоха бизнес, който е успешен и популярността им помогна за развитието. Хората не знаят за мен, че всъщност аз страня от скандалния имидж. Аз съм много уверена и целенасочена и не желая името да бъде свързвано с други лица или измислени скандали“, категорична е брюнетката.

За секссимвол от кориците на Playboy Бадер се сблъсква с житейски казуси, чието смислово измерение е на светлинни години от дилемата „Колко салфетки да натъпча в деколтето си на този кючек“. Първата предпоставка за каляването на духа й на боец е липсата на баща й, който си тръгва от семейството, когато със сестра й са 8-годишни. „Той и преди това отсъстваше непрекъснато. Не си спомням на един мой рожден ден да е дошъл или да ми е донесъл подарък за нещо. Не го споменаваме в семейството, не се интересувам дали е жив. За мен той не е баща, той е само донор“, изповядва се без капка огорчение Маги.

Тя е отгледана от втория съпруг на майка си, който е ливанец. Взима и неговата фамилия. В момента той се занимава със строителен бизнес в арабската страна и живее там през по-голямата част от годината. Той е и човекът, който я носи на ръце в „Пирогов“ когато 12-годишна я оперират от перитонит.

Маги има общо шест операции, само една от които естетична – за уголемяване на бюста. Последната и най-тежката преживява преди три години и половина, когато отново има проблем с червата.

Интервенцията буквално я тласка на прага на смъртта и преди да се подложи на упойка, Бадер звъни на бащата на детето си с думите: „Ако не се събудя, моля те, възпитай сина ни като достоен човек и го образовай“. С вече бившия й партньор са в прекрасни отношения и си поделят грижите за детето. Искрата помежду им пламва в тийнейджърските години, като след първата си среща стават неразделни.

Маги забременява на крехките 19 години и по съвет на лекарите заради множеството операции до момента се отказва от идеята за аборт. „Минахме през много бурни и весели моменти, нормалните за всяка първа любов. Нашата раздяла не дойде неочаквано, в един момент пораснахме, гледните ни точки започваха да се пресичат и в един момент седнахме, поговорихме и решихме, че нашият път заедно свърши. Мога да кажа, че той е един от най-близките ми хора и винаги ще е така“, усмихва се Маги. Синът си тя определя като визуално копие на баща му, но по характер прилича изцяло на нея.

„Той е много интелигентно дете, в същото време изключителен инат, има собствено мнение за всичко. В него виждам същата увереност и борбеност, която нося и аз. В момента тренира джудо и футбол, но обожава да сглобява разни неща. Когато не е на градина и сме двамата, любимото му е да играем заедно независимо какво. В повечето случаи сме в някой голям детски център или в парка, където винаги ловим патета“, споделя плеймейтката.

В момента тя е щастлива с мъжа до себе си, за когото казва само, че е голямата й любов. Като всяка хубава жена, попаднала в обсега на медийното внимание, и тя се е наслушала на клишета в опитите за ухажване, в двата полюса на които стоят реплики като „Имаш много хубави очи“ и „Не те познавам, но искаш ли да се омъжиш за мен“.

Бадер издава, че не си пада по „лоши момчета“ и за да се класира за втора среща с нея един мъж, трябва да е „интелигентен, зрял и улегнал. Да има какво да науча от него.“

Детски щуротии - пропуска море, след като разбива главата на сестра си.

 

Най-голямата беля, която Маги прави като дете, е свързана с най-близкия й човек – сестра й. Играели на топка. „Всеки трябваше да маркира мястото си с камък. Целта е да не мърдаш от камъка, а топката да е постоянно във въздуха и да се подава.

Топката беше в мен и всеки ме караше да я дам на него, но кака като по-голяма ми налагаше мнението си и крещеше да й я дам на нея. Аз се ядосах и вместо топката, хвърлих камъка по нея и й разбих главата. После тя замина на море, а аз бях наказана един месец в София. И до ден днешен се смеем много, но тогава изобщо не ми беше смешно“, спомня си Бадер.

Със сестра й е свързан и друг травматизиращ момент от детството. Играели на криеница и в опита да се изплашат едновременно Маги така се стреснала, че не могла да проговори. „Така започнах да накъсвам думите да не ми стига въздух за цяло изречение. Не се притеснявам от факта, аз съм преживяла и по-голям стрес от този, но важното е, че всичко минава и заминава“, казва плеймейтката.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари