Люк Хъмфрис спечели световната титла по дартс

0
Новият водач в ранглистата победи 16-годишната сензация Люк Литлър
Новият водач в ранглистата победи 16-годишната сензация Люк Литлър Снимка: Professional Darts Corporation / Facebook

Новият водач в ранглистата победи 16-годишната сензация Люк Литлър

Новият водач в ранглистата Люк Хъмфрис спечели световната титла по дартс за пръв път в своята кариера.

В изцяло английски финал Хъмфрис надви със 7:4 (3:1, 2:3, 3:2, 1:3, 1:3, 0:3, 3:2, 3:1, 3:2, 3:1, 3:2) сета Люк Литлър, който предизвика световна сензация с достигането си до мача за титлата в Лондон едва на 16 години и при първото си участие в "Алекзандра Палас".

Финалът можеше да се развие и в полза на тийнейджъра, който имаше стрела за спечелване на седмия сет, с която да поведе с 5:2. При оставащи 112 точки той хвърли два последователни дарта в сектора Т18, които му осигуриха 108 точки. С последната си стрела той трябваше да уцели D2, за да спечели сета, но пропусна с около сантиметър, което веднага бе наказано от Хъмфрис, информира БТА.

Веднъж съкратил разликата до един сет при 3:4, Хъмфрис не погледна повече назад и до края на мача не остави почти никакви възможности на Литлър.

Статистиката в двубоя също бе в полза на победителя, който започна световното първенство като номер 3 в ранглистата, но с преминаването на полуфиналната фаза си гарантира изкачването до първата позиция. Хъмфрис направи рекордните за финал на световно първенство 23 хвърляния от максималните 180 точки, 60 пъти хвърли 140+ точки, 113 пъти премина границата от 100 точки и завърши срещата с успеваемост при чекаутите от 43,1 процента (25/58).

Литлър от своя страна постигна 13 максимума, 47 резултата от поне 140, 105 трицифрени излизания на окито и успеваемост при чекаутите от 36,5 процента (23/63).

Средният резултат на 28-годишния Хъмфрис в мача бе 103,67 точки срещу 101,13 точки за Литлър.

За победата си във финала Люк Хъмфрис ще получи чек от 500 000 лири, докато ученикът Литлър ще увеличи банковата си сметка с 200 000 лири.

Любопитно е да се отбележи, че във финала и двамата направиха чекаут от 170 точки. До момента този максимум бе постиган само два пъти в историята на финалите на световни първенства и едва шест пъти във всички останали мачове в тазгодишния турнир, който стартира в средата на декември.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари