Людмил Христов: Жаждата за знание е в основата на пътя ни към по-добро бъдеще!

1

Заместник областният управител на Русе Людмил Христов присъства на тържествената церемония по случай 24 май в ОУ „Иван Вазов“

Знанието е в основата на успеха ни като личности, на силата и единството на нашето общество и държава. Не се отказвайте пред трудностите, не губете вярата си в българския дух, който сме успели да съхраним векове наред. Пожелавам ви да бъдете все така жадни за знание, защото то е в основата на пътя ни към по-добро бъдеще“, с тези думи Христов се обърна към учениците и им пожела да продължават да отстояват книжовността с високи научни постижения и припомни част от химна на Стоян Михайловски, написан преди 130 години в Русе.

Заместник областният управител отбеляза още, че днешният ден е един от най-светлите български празници и трябва да бъдем горди. „Днес българската реч може да бъде чута във всяко едно кътче на планетата, огромна благодарност към всички наши съвременни просветители, всички онези, които пазят българщината и работят за развитието на нашата културна идентичност“, допълни той. Людмил Христов благодари и на учителите за себеотдаването и дръзновението, с които работят. „Гордо продължавайте делото на светите братя Кирил и Методий! Предавайте на всички ваши ученици искрата на просветлението“, каза още Христов.

По традиция училищното тържество започна с ритуал по издигане на националното знаме под звуците на химна на Република България. Разбира се прозвуча и „Върви, народе възродени“, а знамето на ОУ „Иван Вазов“ бе посрещнато от всички присъстващи. Училищното тържество включваше богат репертоар от любими песни за поколения. Сред тях бяха „Вълшебен ден“, „Катерино, моме“ и „Де е България“. Имаше и рецитали. Кулминацията на празника бе връчването на „Вазовското отличие“ и „Вазовската награда“. Отличието отиде при четвъртокласника Калоян Колев, докато носители на „Вазовската награда“ станаха старши учителят по математика Илиян Караджов и седмокласникът Николай Синев. Същевременно 12 ученици от първи до четвърти клас получиха плакети за високи постижения и издигане престижа на училището. Домакин на събитието бе директорът на ОУ „Иван Вазов“ Теодора Йорданов. Заместник областният управител Людмил Христов се включи и в празничното шествие в центъра на града.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари