Людмил Христов настоя за предприемането на спешни мерки за отварянето на пътя Русе - Кубрат

0

Заместник-областният управител на Русе Людмил Христов участва в среща с представители на фирма „Автомагистрали – Черно море” АД, гр. Шумен

Поводът бе продиктуван от силното недоволство сред населението заради поставени бетонни прегради в участъка край село Тетово, които напълно блокират движението през ремонтирания път. Оказва се, че причината за това е все още невъведения в експлоатация нов участък от пътя. Христов настоя за предприемането на максимално бързи и адекватни решения за разрешаване на проблема, за да могат хората да използват отсечката възможно най-скоро.

Не е нормално обществото да се превръща в заложник на документални неуредици“, заяви още заместник областният управител. По думите на представителите на фирмата, извършила ремонта, причина за забавянето имат и от строителния надзор. Беше отчетено, че за пътя има и неразплатени финансови средства.

Проблемът е, че все още пътният участък се води в активите на „Автомагистрали – Черно море” АД, гр. Шумен. Едва след като трасето премине в активите на Агенция „Пътна инфраструктура“ от там ще могат да вземат самостоятелно решение и да се избегнат всякакви подобни блокирания. Към момента се използва обходен маршрут, по който е създадена временна организация на движението. За съжаление, обаче пътят е в лошо състояние и има предпоставки за пътно-транспортни произшествия. Освен това придвижването на селскостопанска техника в сегашния активен земеделски сезон оттам е почти невъзможно.

Днешната среща беше организирана от заместник областния управител на Разград Драгомир Златев, като в нея участваха представители на фирмата за строителен надзор, Областно пътно управление – Разград, както и представители на зърнопроизводителите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    Хаха
    Продължаваме промяната! Обичаме Русе! Рестарт на държавата! И още много обещания... Май единствените, които са свършили и работа са ГЕРБ
  • 1
    2
    Да ви имаме проблема!
    Боже, слез в Русе и си прибери вересиите - закъхарили се за междуселските пътища...!? А в града ни пътищата някой вижда ли ги на какво приличат - възможно ли е да се кара нормално?
  • 17
    1
    Гражданите
    От ново типично по Български. Царят дава, а пъдарят не дава. Няма да се оправим, за съжаление.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари