Любомир Каримански: Отново се бърза с решението за еврото

0
Това нещо не се спазва и като коалиционно споразумение, в което е записано, че след обществено обсъждане се пристъпва към тези стъпки, коментира председателят на бюджетната комисия в НС
Това нещо не се спазва и като коалиционно споразумение, в което е записано, че след обществено обсъждане се пристъпва към тези стъпки, коментира председателят на бюджетната комисия в НС Снимка: БГНЕС

На експертните коалиционни съвети вече се договорихме, че първо трябва да видим анализ на ефектите от въвеждането на единната европейска валута, каза той

"Отново виждаме като точка от дневния ред на заседанието на Министерския съвет утре проект за решение за приемане на националния план за въвеждане на еврото в България. На експертните коалиционни съвети вече се договорихме, че първо трябва да видим анализ на ефектите от въвеждането на единната европейска валута, да бъдат посочени очакваните промени, ползи, разходи, рискове. Отново се бърза, отново се вкарва проект за решение, без да бъдем информирани като коалиционни партньори".

Това каза пред БНР Любомир Каримански от ИТН, председател на комисията по бюджет и финанси.

И посочи, че в анализа трябва да се видят икономическата и финансовата политики, регулаторната рамка, надзора, номиналната конвергенция.

Той посочи, че за да може да се обсъждат техническите и оперативните параметри по този национален план, е необходимо да бъдат извървяни останалите стъпки:

"Няколко пъти разговаряхме. Направих редакция на част от първоначално представената ни структура за такъв анализ. Дадох я на колегите коалиционни партньори. Те се съгласиха с част от нашите аргументи. И остана да бъде изготвен този план. Това, което ние правим, трябва да е в логическа последователност. Това нещо не се спазва и като коалиционно споразумение, в което е записано, че след обществено обсъждане се пристъпва към тези стъпки".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Русенка
    Референдум за еврото !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари