Любомир Каримански: Лъжите на ПП за договорените с румънците 4-5 моста са недопустими

1
„Има такъв народ“ не биха зачеркнали никого преговорите след изборите на 2 октомври
„Има такъв народ“ не биха зачеркнали никого преговорите след изборите на 2 октомври Снимка: БГНЕС

„Има такъв народ“ не биха зачеркнали никого в преговорите след изборите на 2 октомври

„Хора, които обещават 4-5 моста и твърдят, че това е договорено с румънците, са лицемери. Такива лъжи в публичното пространство са недопустими“– това заяви Любомир Каримански от „Има такъв народ“ по Nova News.

Експертът сподели още, че Македония е била един от проблемите и причина за напускане на коалицията, но определящи са били непредсказуемостта в действията на ПП и нарушаването на коалиционното споразумение, което само в секторите икономика и финанси е било нарушено повече от 18 пъти.

„В коалиционното споразумение например бе записано и аз лично настоявах още през декември 2021г., да се създаде междуинституционален съвет за инфлацията, който да бъде отговорен пред обществото и да излиза с определени мерки, работещи за хората и бизнеса. Но той така и не беше създаден“ – подкрепи тезата си Любомир Каримански.

На първо място като мярка за справяне с инфлацията, финансовият експерт от „Има такъв народ“ посочи категоризирането на уязвимите групи от населението, към които трябва да се насочат механизмите за подпомагане, за да се избегне раздаването на парите на фиска на калпак.

Председателят на Комисията по бюджет и финанси в 47-то НС определи като важна мярка и картографирането на ресурсите на България и тяхното използване в икономиката, както и стартирането на 7-ми и 8-ми блок на АЕЦ Козлодуй. Той сподели, че последното е било заложено в програмата на неговата партия още в предишните избори и това показва, колко далновидни са били в ИТН.

За подпомагането на бизнеса Каримански посочи, че е важно всички евросредства, които има възможност, да се ползват капиталово, а не само за социални политики. Една от мерките на ИТН за малкия и среден бизнес е реинвестираната в доходоносни практики печалба да не се облага.

Финансовият експерт от ИТН отчете и значителния спад в нетните чуждестранни инвестиции в страната ни за първото полугодие на тази година, които по данни на БНБ са със 136 милиона евро по-малко в сравнение със същия период на миналата година и с недоумение коментира противоречивите твърдения по темата на бившите министри на иновацията и растежа и на финансите от кабинета „Петков“.

По темата за газа и преговорите с Газпром, Каримански коментира, че ако има някакъв вид предвидимост, с всеки един партньор трябва да се разговаря, но категорично трябва да се търсят алтернативи.

„Не бих зачеркнал никого в преговорите след 2-ри октомври. В една такава сложна в геополитически план икономическа ситуация, всички трябва да положим усърдие за спасяване на страната и да заработим за предлагане на алтернатива и нестандартни мерки за справяне с кризата“ – каза на финала Любомир Каримански.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари