Любомир Дацов: Икономиката на България сега е на 50% от средното за ЕС

1
Това обясни бившият заместник-финансов министър
Това обясни бившият заместник-финансов министър Видео: NOVA

Това обясни бившият заместник-финансов министър

Еврозоната е икономически проект, който не постига своите основни икономически цели. Те могат да се дефинират като две – от една страна общата валута би трябвало да стимулира растежа в рамките на валутния съюз, от друга страна - да стимулира икономическото сближаване между страните членки. В по-голямата си част тези цели не са постигнати, защото еврозоната откакто съществува, изостава спрямо други икономики – САЩ, Канада, Великобритания, така и към други страни на ЕС, които не са приели еврото”. Това заяви икономистът Георги Вулджев в предаването „РеВизия” по NOVA.

Според финансиста Любомир Дацов сравненията със САЩ и с други страни не са достатъчни, за да бъде направен извода има ли предпоставки за единна валута и дали това води до всички проблеми, които съществуват за всяка една държава. „ние не правим извода, че след като периферията в страната е много бедна, всичко е структурирано в центъра, трябва да създадем валути на регионален принцип. Не може да виним лева, за това че във Видин минималната работна заплата е колкото средната там. В САЩ – 10 щата са водещи, други 10 са на дъното. Икономиката на България сега е 50% от средното за ЕС”, обясни бившият зам.-финансов министър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари